Denmark

B Corp-bevægelsen i Danmark

Certificerede B Corp virksomheder er en ny form for forretning, som balancerer formål og profit. B Corp certificerede virksomheder forpligter sig juridisk til at være godt selskab ved at bruge kerneforretningen som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel for både verden og bundlinjen. De lader sig måle og vurdere på den impact, deres daglige praksis har på medarbejdere, kunder, leverandører, miljøet og samfundet generelt. Alpro, Ben&Jerry’s, Ecover, Ella’s Kitchen, Innocent, Kickstarter, Patagonia og Tony’s Chocolonely,
er blandt de over 2600 certificerede virksomheder i det globale netværk. Den europæiske B Corp-bevægelse blev officielt lanceret i 2015, og de 60 frontløbere, der startede, er nu vokset til mere end 500 europæiske B Corps, der i fællesskab redefinerer det, der skaber succes i erhvervslivet og baner vejen for et nyt virksomhedsparadigme. Danske B Corp er pionerer på det danske marked, og bevægelsen er stødt voksende. Virksomhederne handler i samspil og repræsenterer et fællesskab af ledere, der er med til at drive den globale bevægelse af
virksomheder, der bruger forretningen som løftestang for samfundsforbedringer.​

Hvorfor blive B Corp?

B Corp-certificeringen er en relativt ny form for virksomhedscertificering, der ikke bare måler ét sted. Certificerede B Corps lever op til højere standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed. Det er som Fairtrade, men for hele virksomheden og ikke ”bare” for en pose kaffe. Det er som økologimærket, men ikke ”bare” for en karton mælk. Det er som LEED certificeringen, men ikke ”kun” for en bygning. B Corp-certificering er med andre ord den eneste certificering, der holistisk måler virksomhedens samlede sociale og miljømæssige performance.

Hvorfor vælger virksomheder at blive B Corp certificerede?

 • For at måle og forbedre deres samfundsimpact og knytte den tættere på kerneforretningen.
 • At differentiere sig fra virksomheder, der foregiver at være gode.
 • For at blive en del af en global bevægelse af fremsynede og modige erhvervsledere.
 • For at lede en bevægelse, der tror på, at virksomheder kan og skal løse sociale og miljømæssige udfordringer
 • For at beskytte deres mission.
 • For at tiltrække og engagere talent.
 • For at tiltrække og inspirere investorer.
 • For at appellere til den stigende gruppe af bevidste forbrugere.
 • For at lære fra og gøre forretning med ligesindede ledere.
 • For at skabe den nødvendige forandring og transformation i samfundet.

Hvordan bliver man B Corp?

Adgangsbilletten til det gode selskab er en certificering, der aktivt manifesterer løftet om at være godt selskab og dokumenterer, at der er handling bag ordene. For at blive en del af det gode selskab i B Corp bevægelsen skal virksomheden certificeres af B Lab, som er en selvejende nonprofitorganisation.

Vejen til en certificering går gennem disse trin:

 1. Gennemføre evalueringen og scor 80+ i den gratis online B Impact Assessment (BIA).
 2. Gennemgå en verificeringsproces sammen med B Labs Standards Team.
 3. Imødekome de juridiske standarder for B Corp ved at ændre virksomhedens vedtægter, så virksomhedens mission beskyttes og alle interessenters perspektiver integreres i beslutningsprocesser. Lær mere om de specifikke juridiske landekrav her.
 4. Underskrive B Corp Agreement og Declaration of Interdependence.
 5. Betale den årlige certificeringsafgift.

Lær mere omkring trinene mod B Corp-certificering her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Local B Corporations

News & Events